21.4.08

La Vall de Lord fa 230 milions d'anys

Fa 230 milions d'anys, durant el triàsic, la Vall de Lord es trobava a l'hemisferi nord, però gairebé a l'equador. Igual que els Països Catalans es trobava a la costa est de Pangea, en un gran golf.


Situació dels Països Catalans fa 230 milions d'anys

Es tractava d'una terra molt plana a cota pràcticament zero; així al llarg de 20 milions d'anys va quedar submergida en diverses ocasions. En aquesta gran plana es sedimentaven guixos, sals i argiles. En algunes àrees hi havia petits volcans molt explosius, què ràpidament eren erosionats a causa del clima àrid. Aquesta aridesa també implicava que els paisatges siguessin molt vermells.



Ambient aproximat de la Vall de Lord i els Països Catalans fa 230 milions d'anys

Fa 250 milions d'anys hi va haber una gran extinció a causa de la formació de Pangea, i es van extingir aproximadament el 95 % de les espècies, els supervivents van evolucionar durant el triàsic cap a espècies diferents. Ja existien els arcosaures (similars als cocodrils) i que durant el triàsic van evolucionar fins als dinosaures.

1 comentari:

taleieta xica ha dit...

curiós però no havia entrat al teu blog fins avui!! (què vol dir..) i m'ha encantat!!! es ben bé que s'ha de ser geòleg XDXD

SAlut!!!