13.3.08

El canvi climàtic a la xarxa

Algunes pàgines de la xarxa comencen a especular com quedaria l'entorn a mesura que el canvi climàtic vagi vagi avançant, és el cas de Flood maps. En aquest pàgina s'especula amb la pujada del nivell del mar, l'usuari pot elegir d'1 a 14 metres de pujada del nivell del mar i, observar els resultats sobre el mapa de google. S'observen zones pintades de color blau, indicant que estarien inundades.

Segurament els resultats no són del tot encertats ja que només es deu tenir en compte l'alçada respecte el nivell del mar; així doncs s'observen zones totalment continentals i àrides (al centre d'Àfrica o Àsia) entre serres que resultarien inundades, lògicament no seria així. Però es una bona eina per observar els efectes a grans trets de diferents pujades del nivell del mar.

Amb una pujada de 2 metres* del nivell del mar el Delta del Llobregat serien uns aiguamolls, més que actualment:



Amb una pujada de 14 metres* el Delta del Llobregat gairebé desapareixeria (sense tenir en compte la sedimentació que es produïria simultàniament a la pujada del nivell del mar), igual que els deltes del Besòs, Ter, Fluvià i Ebre:



*Cliqueu sobre les imatges per enllaçar amb Flood maps a la zona del delta del Llobregat segons les pujades respecives del nivell del mar, i així donar una volta per l'entorn

2 comentaris:

Anònim ha dit...

mare meva.... on la posaran tota aquesta gent si passes això??

Anònim ha dit...

It is useful to try everything in practice anyway and I like that here it's always possible to find something new. :)